Adnotacja

Manul występuje na stepach, pustyniach i obszarach górskich Azji Środkowej do 5000 m n.p.m. Prowadzi skryty i samotniczy tryb życia.

Jest nieco większy od kota domowego: długość ciała (z ogonem) wynosi 50–65 cm, a długość ogona: 21–31 cm. Waży od 2,5–4,5 kg.

Powiązane

Pierwszy manul odkryty w Nepalu
Pierwszy manul odkryty w Nepalu

Od: newinuto do s/Koty z k/Zainteresowania 1971 dni temu

URL: http://newswatch.nationalgeographic.com/2014/02/15/discovery-of-first-pallas-cat-in-nepal/

Więcej info - Wild Cats Magazine
Więcej info - Wild Cats Magazine

Od: newinuto do s/Koty z k/Zainteresowania 1971 dni temu

URL: http://wildcatsmagazine.nl/wild-cats/pallas-cat-otocolobus-manul-or-felis-manul/

Inne dyskusje

Komentarze (0)